Stroški umetne prekinitve nosečnosti

brezplačna telefonska številka 080 50 03, med 10. in 16. uro vsak delovni dan

kontakt@zenskaodlocitev.si

Nosečnica, ki razmišlja o umetni prekinitvi nosečnosti, se ponavadi sprašuje tudi o tem, s kakšnimi stroški se bo morala soočiti in katere stroške abortusa prevzame zdravstvena zavarovalnica ter katere ne. Kakšna je cena abortusa v slovenskem zdravstvenem sistemu?

Ženskam z urejenim zdravstvenim zavarovanjem po napotitvi osebnega ginekologa umetno prekinitev nosečnosti plača zdravstvena zavarovalnica v celoti. To pomeni: predhodni pregled pri ginekologu, sam poseg in zdravljenje morebitnih komplikacij po opravljenem posegu umetne prekinitve nosečnosti. Če zdravstvenega zavarovanja nima urejenega, je ženska samoplačnica teh storitev.

Stroški umetne prekinitve nosečnosti  so lahko zelo različni. Odvisni so od trajanja nosečnosti, načina postopka izvedbe splava, vrste anestezije in trajanja bivanja pacientke v bolnišnici. Sama dolžina bivanja v bolnišnici je nepredvidljiva zaradi možnih zapletov po posegu umetne prekinitve nosečnosti. Natančno informacijo o stroških umetne prekinitve nosečnosti kot samoplačnica zdravstvene storitve glede na vašo specifično situacijo dobite v ginekoloških ambulantah.

Cena umetne prekinitve nosečnosti v Sloveniji se lahko začne med 200 in 600 evri, vendar je končen strošek vedno odvisen od primera do primera zaradi zgoraj navedenih razlogov.

 

Morda te zanima še:

 

Abortus: pro in contra  ali Test pred umetno prekinitvijo nosečnosti  ali Online nosečniški test