Kako deluje hitri nosečniški test?

brezplačna telefonska številka 080 50 03, med 10. in 16. uro vsak delovni dan

kontakt@zenskaodlocitev.si

Test nosečnosti meri koncentracijo nosečniških hormonov v urinu. Hormon se izloča potem, ko se je oplojeno jajce premaknilo iz jajcevoda in se ugnezdilo v maternico. V urinu se lahko hormon izmeri približno dva tedna po oploditvi. To je običajno čas, ko naj bi ženska dobila novo menstruacijo. Včasih se zaradi nerednega cikla tudi plodni dnevi prestavijo na kasnejši čas in ugnezditev oplojenega jajčeca je kasnejša. Zato se tudi nosečniški hormon začne kasneje izločati v urin. Nosečnost se zato posledično ugotovi kasneje.

Po 12. tednu od zadnjega ciklusa se koncentracija nosečniškega hormona v urinu zmanjša. Do takrat pa lahko nosečnost ugotovimo s hitrim nosečniškim testom, ki je na prodaj v lekarnah ali drogerijah. Vsak test vsebuje natančna navodila, kako ga opraviti. Pred uporabo jih natančno preberite. Testi so ob pravilni uporabi zanesljivi. Če se test opravi prehitro, je lahko lažno negativen. Takrat ga je priporočljivo ponoviti čez nekaj dni. Če pa je test pozitiven, potem ni prišlo do pomote ali napake.

 

Pokličite nas na brezplačno telefonsko številko 080 50 03, po dogovoru lahko pri nas opravite nosečniški test brezplačno.

E-naslov: kontakt@zenskaodlocitev.si.

Preverite, ali ste noseči tudi na Online nosečniškem testu.

 

Z dovoljenjem Pro Femina e.V.