To je moja izkušnja:

Vsakič znova, ko slišim zgodbo, kako so zdravniki ali okolica svetovali mamici, naj elegantno reši svoje življenje, če obstaja možnost, da bi bilo lahko kaj narobe, me zmrazi in se spomnim komentarjev pred skoraj devetimi leti, ki so kot puščica zadeli moje srce: »Saj če bi vedeli pred rojstvom, bi pa vi to že prej rešili.« Sredi borbe za sinovo življenje, ki se je rodil s hudo komplicirano srčno napako, in lastni obstoj-prisebnost, si zdravnik privošči takšen komentar … Moj odgovor takrat se je glasil: »Prosim? Gospa doktor, pa če bi morala še tisočkrat skozi vse to, bi šla, že samo zaradi tega, kar mi je v teh nekaj mesecih sin dal.«

Zapis iz dnevnika:

»Draga moja mamica,

si ravno dobila informacije, da z mano ni »vse v redu«? Mamica, veš, zakaj sem tu? Ker sem Božji odgovor na hrepenenje tebe in mojega atija, da bi vaju imel nekdo brezpogojno rad takšna, kot sta. Vesta, Očka v nebesih vama pošilja svoj objem brezpogojne Ljubezni v podobi malih ročic – mojih ročic, ki vaju želijo čim prej objeti. Zato tako pridno vadim svoje prstke in premike v tebi, moja mamica. Oprosti, če te s tem motim; res si želim čim prej zrasti. Veš, zakaj se mi mudi? Ker bolj ko zrastem, večji in čvrstejši bo moj objem zate in atija. Ko bi vidva vedela, kakšne čudovite Ljubezni dar sem, čisto samo za vaju. Ker vaju ima On brezpogojno rad in vama želi preko mene to pokazati. Vesta, samo to znam: brezpogojno ljubiti. Brezpogojna ljubezen je vse, kar poznam in vama lahko dam, ostalo se moram naučiti od vaju.«

Kar bi rada ob vsem tem sporočila, je to. Vsi otroci so nam poslani z razlogom. Vsak trenutek z njimi je dragocen. Čeprav je edina stvar, ki jo bomo odnesli, da se bomo učili biti samo ljubezen, in to le za kratek čas. Midva s sinom sva velikokrat morala biti v težkih preizkušnjah en za drugega le Ljubezen, ker drugače ne vem, če bi prenesla vse to, kar je bilo potrebno prestati. In najbolj od vseh življenjskih naukov cenim tega. Postati in dopustiti biti Ljubezen. Brez vseh dodatkov. Samo da si tukaj in zdaj. Da se stisneš k otroku in on k tebi in veš, da te Ljubezni ne more vzeti nihče. Vse se da speljati, če le zaupamo Vanj in Njegovo previdnost. V življenju si nisem predstavljala, da bom kdaj zmogla vse to, kar smo dali čez. Verjemi, da bo vse tako, kot mora biti. Le dopusti si občutiti to, kar sem si dopustila jaz. Zgornji zapis je nastal na podlagi te izkušnje s sinom. Res velike blagoslove nam pošilja in ko se nam zdi, da smo zapuščeni od vseh, takrat nas zavihti na svoje rame in nas nosi čez vse težko, če le sprejmemo Njegovo Ljubezen.

Upaj si. Če bi čutila, da bi želela govoriti z mano, pokliči v svetovalnico 080 5003 ali piši na kontakt@zenskaodlocitev.si. Posredovali ti bodo mojo telefonsko številko.

Kaja V.

P. S. Najin sin zdaj živi lepo življenje brez kakšnih dodatnih zdravil in kmalu bo šel k prvemu obhajilu. Nekaj širjenj žilnih opornic nas še čaka, saj le-te ne rastejo, a vendar se da živeti lepo življenje, čeprav so bile na začetku napovedi katastrofalne. Bogu sem danes hvaležna, da sem uspela prepoznati Njegovo Ljubezen in da je zdravnikom prikril, da je karkoli narobe in da smo vse skupaj odkrili šele po rojstvu. Božja previdnost poskrbi za vse, če se ji le pustiš voditi.