Test nosečnosti meri koncentracijo nosečniških hormonov v urinu. Hormon se izloča potem, ko se je oplojeno jajce premaknilo iz jajcevoda in se ugnezdilo v maternico. V urinu se lahko hormon izmeri približno dva tedna po oploditvi. To je običajno čas, ko naj bi ženska dobila novo menstruacijo. Včasih se zaradi nerednega cikla tudi plodni dnevi prestavijo na kasnejši čas in ugnezditev oplojenega jajčeca je kasnejša. Zato se tudi nosečniški hormon začne kasneje izločati v urin. Nosečnost se zato posledično ugotovi kasneje.

Po 12. tednu od zadnjega ciklusa se koncentracija nosečniškega hormona v urinu zmanjša. Do takrat pa lahko nosečnost ugotovimo s hitrim nosečniškim testom, ki je na prodaj v lekarnah ali drogerijah. Vsak test vsebuje natančna navodila, kako ga opraviti. Pred uporabo jih natančno preberi. Testi so ob pravilni uporabi zanesljivi. Če se test opravi prehitro, je lahko lažno negativen. Takrat ga je priporočljivo ponoviti čez nekaj dni. V primeru pozitivnega testa, se je potrebno naročiti na pregled k izbranemu ginekologu/-nji.

 

Pokliči nas na brezplačno telefonsko številko 080 50 03, po dogovoru lahko pri nas opraviš hitri nosečniški test (urinski test) brezplačno.

E-naslov: kontakt@zenskaodlocitev.si.

Preveri, ali si noseča tudi na Online nosečniškem testu.

 

Z dovoljenjem Pro Femina e.V.

 

Morda te zanima tudi:

Nosečniški znaki ali Kako pride do oploditve? ali Test pred splavom