Umetna prekinitev nosečnosti.

Te je strah, da si zanosila? Izpolni Online nosečniški test.

Te nepričakovana nosečnost spravlja v veliko stisko? Izpolni Test pred prekinitvijo nosečnosti. Za izpolnitev testa porabiš samo minutko ali dve.

Test pred umetno prekinitvijo nosečnosti:

  Splav – da ali ne?

  Te je nepričakovana nosečnost pripeljala v težko situacijo in razmišljaš o umetni prekinitvi nosečnosti? Ponujamo brezplačno svetovanje. Prosimo, odgovori na spodnja vprašanja. Anonimnost je zagotovljena.  Nisem prepričana, če sem res noseča. (Lažje ti bomo pomagali, če izpolniš online nosečniški test)Izvedela sem ravnokar.Izvedela sem včeraj.Vem že nekaj dni.Vem že več kot teden dni.


  je zame popolno presenečenje.predvidevam, da sem noseča. (Lažje ti bomo pomagali, če izpolniš online nosečniški test. )naredila sem nosečniški test, ki je pozitiven.je potrdil ginekolog.je bila pravzaprav načrtovana.


  Noseča sem manj kot 4 tedne (manj kot 6 tednov od zadnje menstruacije).Noseča sem med 4. in 6. tednom.Noseča sem med 6. in 8. tednom.Noseča sem med 8. in 10. tednom.Noseča sem več kot 10 tednov.Noseča sem več kot 10 tednov (na preiskavah so ugotovili sum na bolezen ali prizadetost otroka.- Pri tej možnosti opišite koliko tednov ste noseči in za katero bolezen gre).


  sem se najprej razveselila, vendar se je kmalu pridružil tudi neprijeten občutek.V sebi čutim morje nasprotujočih si čustev in sploh ne vem več, kaj naj si mislim.Nosečnost pomeni zame samo stisko in težave.Trenutno ne vidim možnosti, da bi lahko imela otroka.
  (Opiši s svojimi besedami):


  Z mojim partnerjem, t.j. z očetom otroka.Z mojim bivšim partnerjem, ki je oče otroka.Z ljudmi, ki jim zaupam in so mi blizu.Rada bi se pogovorila s kom, vendar do sedaj še nisem zbrala poguma.Z nikomer. Strah me je, da bi mi drugi vsilili svojo odločitev.
  (Drugo):


  da sem v velikih dvomih, vendar upam, da bom sprejela dobro odločitev.da ne vem točno, katera odločitev je prava, glede na to, da je veliko plusov in minusov, ki govorijo v prid in proti otroku.da se zaradi strašnega pritiska sploh ne prepoznam, nisem več v stiku sama s seboj.
  (Opiši s svojimi besedami):


  Sama sebi se zdim kot ladja na odprtem morju.Občutek imam, da sem ujeta v globoki, temni luknji, v kateri trenutno ni žarka svetlobe.Stojim na razpotju dveh poti in se nisem sposobna odločiti za eno.Počutim se kot napeta vrv, ki jo vlečejo sem ter tja.


  ko sem predvsem razumsko premislila, kako se lahko lotim problema.ko sem odločitev sprejela brez premisleka oz. iz nekega notranjega vzgiba. Svojim občutkom lahko največ zaupam.ko sem se posvetovala z drugimi. Ko se pogovarjam z ljudmi, ki jim zaupam, se utrjujejo moje odločitve in občutek imam, da lahko sprejmem dobro odločitev.ko sem ostala sama s sabo. Preveč tujih nasvetov in drugih mnenj me zmede.


  Živim kot prej.Rada imam red in to da vem kaj hočem. Sedaj je drugače. Misel na nosečnost me plaši. Počutim se zmedeno.Občutek imam, da ne mislim na nič drugega kot samo na mojo nosečnost. Prav prisiliti se moram, da bi moj vsakdan potekal normalno kot prej.Imam občutek popolne izčrpanosti, saj mi pritisk zaradi odločitve, ki jo moram sprejeti, sploh ne da miru.


  Da, obiskala sem ginekologa.Da, obiskala sem ginekologa in imam napotnico za splav.Da, imam že termin za splav.Da, o tem sem prebirala na internetu.Da, o tem sem se veliko pogovarjala s prijateljicami.Ne, do sedaj ne.


  Čas za razmislek.Nevtralno mnenje.Nekdo, ki me posluša in s katerim bi lahko uredila svoje misli.Podrobne informacije o vseh mojih možnostih.Da bi mi partner dal vedeti: “Sem ob tebi in ob najinem otroku.”


  Ljubezen.Iskrenost.Spoštovanje.Zaupanje.Zanesljivost.Ustrežljivost.
  Drugo:


  Želim, da me o rezultatih testa obvestite telefonsko.