Umetna prekinitev nosečnosti.

Te je strah, da si zanosila? Izpolni Online nosečniški test.

Te nepričakovana nosečnost spravlja v veliko stisko? Izpolni Test pred prekinitvijo nosečnosti. Za izpolnitev testa porabiš samo minutko ali dve.

Test pred umetno prekinitvijo nosečnosti:

  Splav – da ali ne?

  Ali te je nepričakovana nosečnost pripeljala v težko situacijo in razmišljaš o umetni prekinitvi nosečnosti?
  Ponujamo brezplačno svetovanje in pomoč. Izberi odgovore, ki najbolj izražajo tvoje občutke. Anonimnost je zagotovljena.  Predvidevam, da sem noseča, urinskega testa še nisem opravila. (Prosimo, izpolni on-line nosečniški test: https://www.zenskaodlocitev.si/nosecniski-test/)
  Izvedela sem ravnokar, naredila sem urinski nosečniški test.Vem že nekaj dni, čakam na ginekološki pregled.Vem že več kot teden dni. Potrdil je ginekolog.Nosečnost je bila načrtovana.Opiši s svojimi besedami:


  4 do 6 tednov.6 do 8 tednov.8 do 10. tednov.več kot 10 tednov. Sem v
         nosečnosti.
  več kot 10 tednov (na preiskavah so ugotovili sum na bolezen ali prizadetost otroka). Sem v
         nosečnosti.
  Opiši s svojimi besedami:


  Imam težave v partnerskem odnosu.Trenutno ne vidim možnosti, da bi lahko imela otroka.Sem izčrpana in preobremenjena.Zdravstvene težave.Bojim se, kaj bodo rekli drugi.Opiši s svojimi besedami:


  Sem se najprej razveselila, vendar se je kmalu pridružil tudi neprijeten občutek.V sebi čutim morje nasprotujočih čustev in sploh ne vem, kaj naj si mislim.Nosečnost pomeni zame samo stisko in težave.Želim si postati mama, a ne že sedaj.(Opiši s svojimi besedami:


  Možu, partnerju, tj. očetu otroka.Bivšemu partnerju, ki je oče otroka.Ljudem, ki jim zaupam in so mi blizu.Rada bi se pogovorila s kom, vendar še nisem zbrala poguma.Nikomur. Strah me je, da bi mi drugi vsilili svojo odločitev.Opiši s svojimi besedami:


  velike dvome, vendar upam, da bom prepoznala pravo odločitev.da ne vem, katera odločitev je prava, glede na to, da je veliko plusov in minusov, ki govorijo za in proti otroku.da se zaradi strašnega pritiska sploh ne prepoznam, nisem več v stiku s seboj.Opiši s svojimi besedami:


  Sama sebi se zdim kot ladja na odprtem morju.Občutek imam, da sem ujeta v globoki, temni luknji, v kateri ni žarka svetlobe.Stojim na razpotju dveh poti in se nisem sposobna odločiti za eno.Počutim se kot napeta vrv, ki jo vlečejo sem ter tja.Opiši s svojimi besedami:


  ko sem predvsem razumsko premislila, kako se lahko lotim problema.ko sem ostala sama s seboj in odločitev sprejela iz notranjega vzgiba, saj svojim občutkom najbolj zaupam.ko sem se posvetovala z drugimi. Ko se pogovarjam z ljudmi, ki jim zaupam, se utrjujejo moje odločitve.vedno sem našla rešitev, tokrat ne vem, kako naprej.Opiši s svojimi besedami:


  Živim kot prej.Rada imam red, da vem, kaj hočem. Sedaj je drugače. Misel na nosečnost me plaši. Počutim se zmedeno.Občutek imam, da mislim samo na nosečnost. Prav prisiliti se moram, da bi moj vsakdan potekal normalno kot prej.Težko mi je, ker sem v tem odločanju povsem sama. Strah me je.Opiši s svojimi besedami:


  Ne, do sedaj ne.Da, obiskala sem ginekologa.Da, obiskala sem ginekologa in imam napotnico za splav.Da, imam že termin za splav.Da, o tem sem prebirala na internetu.Da, o tem sem se veliko pogovarjala s prijateljicami.Opiši s svojimi besedami:


  Čas za razmislek.Nekdo, ki me posluša, da bi lahko uredila svoje misli.Da bi mi partner dal vedeti: “Sem ob tebi in ob najinem otroku.”Da bi imela varno zaposlitev.Da bi mi nekdo pomagal urediti socialno – materialne razmere.Opiši s svojimi besedami:


  Na svojo družino.Na to, da sem oseba, ki povezuje.Na svojo iznajdljivost v vseh razmerah.Na svojo kariero (študijske dosežke, uspeh v šoli, uspeh pri športu, glasbeni dosežki …).Na svoje premoženje.Opiši s svojimi besedami:


  Ljubezen.Iskrenost.Spoštovanje.Zaupanje.Zanesljivost.Ustrežljivost.Opiši s svojimi besedami:


  Želim, da me o rezultatih testa obvestite telefonsko.