Poslušamo tvojo zgodbo, da boš lahko slišala svoje srce.

Stiska, v kateri se nahajaš, te postavlja v velik pritisk. Verjetno čutiš, da si v brezizhodni situaciji. Morda te bodo te resnične zgodbe nosečnic v stiski opogumile, da tudi ti poiščeš pomoč v svetovalnici Ženska odločitev. Nisi sama. Pozorno ti bomo prisluhnili.

”Na srečo je bil test danes negativen, vendar sem zelo vesela vašega odgovora, saj me je občutek vaše podpore opogumil, da sem se iskreno pogovorila s partnerjem o tej temi. Moram vam povedati, da sem bila zelo presenečena nad njegovim odzivom, saj razmišlja o nosečnosti pozitivno in si želi imeti otroka z mano. Mogoče še nisva čisto pripravljena, vendar čas bo prinesel svoje. Hvala vam za odgovor in podporo.”
Sonja

“Iskrena hvala vam za skrbno zapisano besedilo, ki sva ga prebrala oba s partnerjem in nama je dalo razlog da dobro premisliva stvari. Naslednji dan sem šla na prvi ginekološki pregled in izvedela, da sem v šestem tednu nosečnosti. Na zaslonu sem lahko videla kako bije otrokovo srce. Jaz osebno sem bila takoj pomirjena in vedela, da hočem obdržati otroka.”
Rozi

Včeraj sem izgubila mojega otroka. Zavedno. Prosim, poslušajte sebe in svoje srce. Jaz tega nisem storila, ampak bi, če bi imela to možnost. Za umetno prekinitev nosečnosti so me prisilili moja družina in moj bivši fant. O tem, da bi obdržala otroka niso hoteli niti slišati, saj so sovražili mojega bivšega fanta. Gledali so nase in na to, kaj bi si mislili drugi. Prepovedali so mi tudi, da o tem obvestim sestrične in bratrance… Prijateljice so bile tu, naslednji dan jih ni bilo več. Storila sem vse, kar sem lahko, imela sem pogovore, hvala bogu, brez vas me verjetno ne bi bilo več.

 Z očetom se od kar sem (bila) noseča minimalno pogovarjava. Mami mi je potem v času splava nudila podporo in jo obljubljala tudi po tem. Danes, dan po splavu nimam nikogar več. Vse obljube od prijateljic in mami… kot da jih ni več. Ostala sem sama. Čisto sama. Prej sva bila dva. Sedaj sem tu samo jaz. Prosim, poslušajte sebe in svoje srce. Ne dovolite drugim, kot sem jaz.

Neli

”Pozdravljeni, prejela sem vaš odgovor. Bil mi je v izredno pomoč, v sredo imam pregled pri ginekologinji. Partner mi je povedal, da mi stoji ob strani in me ima še zmeraj rad. Danes bova končno našla čas drug za drugega. Dala sem mu prebrati vaš prvi mail, da sam dobi predstavo o vsem. Hvala za nasvete in upam, da bova skupaj sklenila pametno odločitev”
Tatjana

”Pozdravljeni, prvi pregled je minil kar mirno. Noseča sem že 13 tednov. Splava ne bom šla delat. Partner je še vedno malo pretresen. Če po pravici povem, se že zelo veselim… Hvala za vaše nasvete, bili so mi v ogromno pomoč, da sem lahko prišla do odgovora, ki sem ga najverjetneje vedela že na začetku.”
Milena

”Najlepša hvala za spodbudne besede in tolažbo, res sem vesela vsakega vašega sporočila. Napotnica je še vedno na moji mizi. Ravno danes sem se v bolnišnici pozanimala, kako to poteka; sploh se ni treba naročiti, kar prideš tja popoldan in vse opravijo brez kompliciranja. Tako preprosto je vse zvenelo, pa je zame tako težko. Ko pogledam svoje otroke, si ne morem predstavljati, da bi ubila nekaj tako lepega. Tudi v zadnji nosečnosti je bilo precej strahu in celo panike, a se je nato vse izteklo brez večjih zapletov in sem tako v nosečnosti kot po rojstvu zelo uživala. V tem tednu bi se morala odločiti, pa nisem prepričana, ali bo šlo. Kar odlagam to zadevo … Hvala vam ponovno za vso pomoč. V kolikor bom potrebovala pomoč psihoterapevta, vas bom prosila …”

Katarina

”Četudi vas ne poznam in vse poteka hitro, mi vaše besede zelo veliko pomenijo in so mi vsekakor pomagale pri odločitvi; kot piše vaš “moto” na strani, sem poslušala svoje srce in se odločila, da otroka obrdžim. Mislim, da bi nasprotna odločitev prinesla preveč razdejanja v meni sami, kar nikakor ni dobro. Ko sem vam začela pisati, sem imela že napotnico za Klinični oddelek na ginekologijo, kjer bi morala najprej pred komisijo, ki bi sploh odločila, ali bi bil splav upravičen, in potem seveda poseg. Glede vsega sem torej bila obveščena in informirana in verjamem, da bi fizično zdržala, psihično pa … nisem človek, ki bi se lahko kar tako “odklopila” od vezi, ki jo čutim do bitja v sebi.”
Sanja

Izkušnja umetne prekinitve nosečnosti.

“Letos spomladi sem imela umetno prekinitev nosečnosti. Sem študentka in zaradi tega s partnerjem otroka nikakor ne bi mogla imeti. Problemi so se začeli pojavljati sedaj. Odtujila sem se od prijateljev, na splošno se ne počutim več dobro v svoji bližnji okolici. Naj omenim, da sem bila pred tem zelo družabna in rada sem imela svojo okolico, a sedaj je ravno obratno. Že ob sami pomisli na izhod od doma mi povzroča nelagodje, anksioznost in postanem panična. Ne vem o čem bi se pogovarjala z ljudmi, moti me njihova prisotnost. Tudi partnerju tega nisem omenila, saj menim da me ne bo razumel, ker on to verjetno doživlja na drugačen način. Počutim se osamljeno, imam občutek da mi nihče ne razume. Sama o tem ne želim razmišljati in skušam svoje misli preusmeriti drugam, a ne gre. Ne vem kako se rešiti iz tega.”
Lara

Izkušnja splava.

“… S fantom sva skupaj že nekaj časa. Že pred nosečnostjo je bilo prisotno tako fizično kot tudi psihično nasilje, vendar se je kasneje nekoliko umirilo! Vmes sva se tudi razšla! Med nosečnostjo se je pojavila stara zgodba: pretepel me je, še zmeraj me žali, ponižuje … Verjamem le še v to, da me hoče prikleniti nase, imeti nadzor nad mano … Že dalj časa razmišljam, da to ni prava pot zame, še manj za otroka. Nekajkrat sem že bila pred tem, da ginekologinji rečem za splav, vendar nikoli nisem imela dovolj poguma. Prosim vas za nasvet; vem, da se ne morete odločiti namesto mene, vendar bi bila zelo hvaležna, če bi mi lahko posredovali nasvet, kako ukrepati v tej situaciji. Sama ne vidim drugega izhoda kot splav in odselitev od njega, da ne uničim življenja sebi in otroku. Hkrati pa me je tudi strah, kako bom preživela in začela na novo.”
Suzana

HITRI ONLINE NOSEČNIŠKI TEST     TEST PRED UMETNO PREKINITVIJO NOSEČNOSTI

Pokliči na brezplačno telefonsko številko:  080 50 03. Poslušamo tvojo zgodbo.

 

 

Morda te zanima tudi: Post abortivni sindrom

 

*Imena in drugi osebni podatki v izjavah, so zaradi varstva podatkov spremenjeni.